Bulut Depolama Güvenli Olmalı

Bulut Depolama Neden Güvenli Olmalı?
Bulut Depolama, verilerin uzak sunucularda depolanabildiği, böylece yönetilebildiği ve uzaktan yedeklenebildiği bir hizmettir. Bu sunuculara çevrimiçi veya “bulut” dan erişilebilir. Kullanıcıların internet üzerinden herhangi bir yerden çevrimiçi dosya kaydetmelerine ve dosyalara erişmelerine izin verir. Kullanıcılar fotoğraflar, videolar, belgeler, şarkılar, hatta uygulamalar gibi buluttaki her türlü dosyayı yedekleyebilir.
Bulut depolama, bulut bilişimin bir parçasıdır, 2. ve 3. parti uygulamaları ve daha yüksek hız ve hassasiyetle depolama alanını kullanarak verileri yönetebileceğiniz, depolayabileceğiniz, yönetebileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz bir süreçtir.
Büyük ve küçük birçok işletme, artık dijital verileri depolamak için bulut servislerini tercih ediyor. Deneyime sahip oldukları bazı faydalar arasında, maliyet tasarrufu ve internet bağlantısıyla her yerden kendi verilerine erişme olanağı bulunur. Bunların yanı sıra, Bulut, onları sabit disk arızalarından ve hacker tehditlerinden korumak için bir yedek depolama alanı olarak da kullanılabilir.
Güvenli bir bulut depolama alanına sahip olmanızın neden bazı nedenleri vardır:
  1. Ulaşılabilirlik

Güvenli bir bulut depolama kullanmanın yararlarından biri, dosya, fotoğraf, video ve belge gibi dosyalarınıza dünyanın her yerinden bir internet bağlantısı üzerinden uzaktan erişme kabiliyetidir. Bu ayrıca, ne kadar büyük olursa olsun, dosyaları kolayca göndermenizi ve almanızı sağlar. Herhangi bir dosya eklemeden bir dosyayı e-posta ile kolayca paylaşabilirsiniz.
  1. Güvenlik

Her sene siber güvenlik tehditleri yaygınlaşıyor, virüsler ve malwareler anti-virüs yazılımlarına karşı daha güçlü ve bağışık hale geliyor ve bu da verilerinizi daha da savunmasız hale getiriyor.
Dosyalarınızı güvende tutmak için birçok iyi yol var, ancak güvenli bir bulut depolama alanı kullanmak daha iyi olabilir. Birçok güvenli çevrimiçi bulut depolama sağlayıcısı, bir sonraki seviyedeki şifrelenmiş korumayı sunar, bazıları da bu tehditleri bölmede saklamak için ekstra güvenlik katmanı katmanları ve verilerinizi güvende tutar.
  1. Kullanılabilirlik

Çoğu bulut depolama sağlayıcısının farklı cihazlar için uygulamaları vardır, bu sayede dosyalarınıza PC veya Mac, tablet ve Smartphone ile erişebilirsiniz. Hatta kullanıcıların dosyaları sadece klasörünüze sürükleyip bırakmasını sağlar ve tüm cihazlarınızda otomatik olarak senkronize edilir. Bu, uygulamanın kurulu olduğu sürece, cihazınızdaki herhangi bir cihazla kolayca değişiklik yapabilmenizi kolaylaştırır.
  1. Kurtarma

Büyük ve küçük her iş, acil durumlarda daima bir yedek depolamaya sahip olmalıdır. Sabit sürücü arızası kaçınılmazdır ve bu arızalarla dosyalarınızı ve diğer önemli verilerinizi kaybetmeniz anlamına gelir. Bu dosyaları güvenli bir bulut deposunda tutmak, onları ani bir bilgisayar çökmesinden koruyabilir. Bir şey olursa, her zaman Bulut'a erişebilir ve kaybolan veya hasar görmüş dosya veya verileri alabilirsiniz.
  1. Tasarruf

Güvenli çevrimiçi bulut depolama kullanan işletmeler ve bireyler, hala harici sabit sürücüler kullananlar ile karşılaştırıldığında, daha fazla tasarruf yapma olasılığı daha yüksektir. Kullanıcılar, harici sabit diskleri korumaktan ve malwares veya bozuk sabit disklerden veri kurtarmadan tasarruf edebilirler. Ek maliyetler de kaydedilebilir çünkü bir bulut depolama kullanmak, verileri uzaktan saklamak için dahili güce gerek duymaz, güvenlik tehditlerine karşı korumak için pahalı bir anti-virüs yazılımı.
Blogger tarafından desteklenmektedir.