Hafızayı Geliştirmek İçin En Etkili Yollar


Eğer bir sinirbilim hayranı değilseniz, hafızanın nasıl çalıştığını öğrenme fikrini bozabilirsin. Neyse ki, beyin hakkında bilgi akıl-uyuşuk veya sıkıcı olmak zorunda değildir (orada tüm nörobilimciler için özür dileriz). 

Aslında, zihinsel süreçleri öğrenmek doğru sunulduğunda zenginleştirici olabilir. Belleğin nasıl çalıştığını bilmek için, beynin temel bir anlayışına ihtiyacınız var. Beyninizin her alanı farklı bir hafızadan sorumludur - örneğin, amigdala duygusal öğrenmeden sorumludur. Bu arada, ön loblarınız çalışma belleği sağlar. 

Günümüzün bilgi belleği hafızanın nasıl çalıştığına ve hafıza kaybından nasıl kaçınılacağına odaklanıyor. Belleğinizin ipucu şeklinde kalmasını istiyorsanız, alkol aşırı tüketiminden kaçınmalısınız. Travma, ilaç ve yaşlanma aynı zamanda hafıza kaybının en önemli nedenleridir. 

Hafıza kaybına katkıda bulunan tüm faktörleri kontrol edemezsiniz, ancak egzersiz yapmak ve yeterli uyku almak hafızanızın azalmasını yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Hafıza hatırlatmayı iyileştirmek için bir “isim oyunu” da oluşturabilirsiniz. 

Kokteyl partilerinde de isimleri hatırlamanız çok daha kolay olacaktır. Hafızayla ilgili faaliyetlerin yapısal süreçleri, hafızanın nasıl çalıştığına dair bir bilgi olup olmadığını öğrenmek için oldukça basit ve öğrenmesi kolay!
Blogger tarafından desteklenmektedir.