Instagramda Engel Nasıl Kaldırılır

“Instagram engel kaldırma nasıl yapabilirim?” ve “Engellenen bireyin engeli nasıl kaldırılır?” benzer biçimde sorular, kullananların sık sık çözüm aradığı konulardır. Sosyal medya pastasının en büyük pay sahiplerinden birisi olan Instagram, her geçen gün daha da büyüyor, kullanıcı oranını artırıyor.

Takipleşmenin bu denli önemini artırdığı platformda bazı kullanıcılar birbirleriyle etkileşimi kesmeyi tercih edebilir, istemedikleri hesapları engelleyebilir.

Kimi süre da tam aksi yaşanabilir, engellenen hesapların engelini kaldırmaya yönelebilir. En çok merak edilenler arasında yer alan, Instagram engel kaldırma yöntemini kullanıcılar için bu yazımızda madde madde hazırladık.


Instagram Engel Kaldırma

Instagram üzerinde engellemelerin kaldırılması için duruma gore farklılık gösteren yöntemler vardır.

Çözüm 1 (Arama Bölümü’nden Engel Kaldırma)
Instagram hesabınızdan arama kısmına girerek, engelli kullanıcının hesabını aratın. Arama sonucunda çıkan kullanıcıya tıklayın ve bireyin profiline girin.
Bireyin profil sayfası, boş bir sayfa olarak görüntülenir. Engellediğimiz kullanıcıların paylaşımlarını engeli kaldırana kadar görüntüleyemeyiz.
Bireyin profil sayfasından “Engellemeyi Kaldır” seçeneğine tıklayarak, bütün paylaşımlarını görmeye başlayabilirsiniz.
Çözüm 2 (Kendi Profilinizden Engel Kaldırma)
Instagram Engel Kaldırma için öncelikle kendi profil sayfanıza giriş yapın.
Profilinizin sağ üst kısmında yer edinen 3 nokta şeklindeki sekmeye tıklayın. Açılan sayfadan Engellenen Kullanıcılar seçeneğine giriş yapın.
Engellenen Kullanıcılar kısmınde engellediğiniz tüm hesapları görüntüleyebilirsiniz. Engelini kaldırmak dilediğiniz profile tıklayın ve açılan profil sayfasından “Engellemeyi Kaldır” seçeneğini seçin.

Karşılıklı Birbirini engelleyen Kişilerin Engel Kaldırma
Birbirini engellemiş olan kişilerin engel kaldırma işlemi ise çok sıradan. Herhangi bir paylaşımın yorum kısmına engelini kaldırmak istediğinizin kullanıcı adını başlangıcında @ işareti koyarak yazın. Kendisine DM’den bildiri gidecektir, bu mesaja tıklayarak sizin profil sayfanızı görüntüleyebilir ve profilinizin sağ üst kısmında yer alan 3 nokta şeklindeki kısmındeki “Engellenen Kullanıcılar” seçeneği ile engeli kaldırabilir.

Instagram’da kişi Engelleme ile bütün Bilgiler de Silinir mi?
Instagram’da kişi engelleme yöntemi ile engellenen kullanıcı, sizin paylaşımlarınızı göremeyecek ve profil fotoğrafınızı varsayılan boş fotoğraf şeklinde görecektir.  Engellenen kullanıcı eğer daha önce sizin fotoğraf ve videolarınıza herhangi bir yorum atmış ise o kullanıcıyı engellemeniz bu paylaşımları kaldırmayacaktır. Bu sebeple yapmanız ihtiyaç duyulan yorumları silmek olacaktır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.