RANSOMWARE'I NASIL ÖNLENİR?


Fidye yazılımı, bilgisayarınızı ele geçiren ve dosyalarınıza erişimi engelleyen, dosyalarınızı şifreleyen ve çalınan dosyalara erişim elde etmek için ödeme talep eden Malware adıyla da bilinen kötü amaçlı bir yazılımdır.
Diğer herhangi bir Kötü Amaçlı Yazılım gibi, bilgisayarlara ve hatta cep telefonlarına farklı şekillerde saldırabilir. En yaygın yol, bir hedefin ilk başta şüpheli görünmeyen virüslü bir e-postayı aldığı, ancak fidye yazılımını ransomware'lerine yerleştirecek bir web sitesine yönlendiren bir bağlantı veya ek içeren bir e-posta aracılığıyla gerçekleşir. bilgisayar veya cep telefonu.
Ransomware'in bilgisayarınıza ulaşmasının bir başka yolu da, kötü amaçlı web sitelerine, şüpheli indirmelere ve hatta tarayıcınızdaki ve eklentilerinizdeki güvenlik açıklarına ait bağlantılar aracılığıyla gerçekleşir.
Peki, bilgisayarınızı ve diğer cihazları bu kötü amaçlı yazılımdan nasıl koruyabilirsiniz? Ransomware'i önlemek için bazı adımlar:
  1. Geri

Yapabileceğiniz en kolay ama en önemli şeylerden biri, önemli dosyalarınızın sık sık yedeklenmesidir. Dosyalarınızı yedeklemenin birçok yolu vardır; bir kopyasını bir bulut depoda ve başka bir kopyasını taşınabilir harici bir sabit sürücüye depolayabilirsiniz. Bu şekilde, eğer bir fidye yazılımına kurban düşerseniz ve dosyalarınıza erişiminizi elden çıkarırsanız, bunları yedeklerden kolayca alabilirsiniz.
Yapabileceğiniz başka bir tura, okuma / yazma izinlerini ve diğer veri erişim ayrıcalıklarını değiştirmek, böylece dosyalarınız kolayca değiştirilemez.
  1. Güncellemeleri yükle

İşletim sisteminizin ve yazılımlarınızın zaman aşımına uğramış güvenlik yamaları, bu kötü amaçlı yazılımlara karşı sizi daha duyarlı hale getirebilir. Bu güvenlik açıkları, virüs bilgisayarınıza girdiğinde en çok kullanılanlar olarak bilinir. Tüm yazılımlarınızın ve web tarayıcılarınızın ve hatta eklentilerinizin güncel olduğundan emin olun.
  1. Güvenliğinizi Güçlendirin

Güçlü bir virüsten koruma yazılımına yatırım yapmaktan başka, güvenlik duvarınızı açık ve yapılandırılmış halde tuttuğunuzdan emin olun. Ransomware'in sisteminize girmesini zorlaştırmak için bir web filtreleme yazılımı da ekleyebilirsiniz. Sadece bir tür korumaya güvenme.
  1. Dikkatli olmak. Akıllı ol.

Bu, fidye yazılımlarını önlemenin en etkili adımlarından biri olabilir, ancak aynı zamanda en etkili olanıdır. Hepimiz korunmanın tedaviden daha iyi olduğunu biliyoruz ve şimdi bu kötü amaçlı yazılım tarafından nasıl virüs bulaştırabileceğinizi biliyorsunuz, bilinmeyen veya güvenilmeyen kişilerden gelen şüpheli bir e-postanın bağlantılarını veya eklerini tıklamamayı bilmelisiniz. Tıklamadan önce düşünün.
  1. Spam'i azalt

Fidye yazılımları çoğunlukla e-posta yoluyla yayıldığından, e-posta filtrelerini, virüsten koruma yazılımlarını ve güvenlik duvarlarını spam e-postaları azaltmak için kurduğunuzdan ve sürdürdüğünüzden emin olun. Ayrıca, bu ek korumanın hepsinin güncel olduğundan emin olmalısınız.
  1. Cybersecurity Haberlerini Kontrol Edin

Nelerin olup bittiğini bilmek önemlidir, bu yüzden bu tehditlerin gerçekleşmesini engelleyebiliriz. Bu haberler genellikle bu virüslerin çok sayıda kurbanı vurmasından ve hatta ilk başta sizi rahat bir şekilde hazırlayıp koruyabilmesinden dolayı bir hayal kırıklığı ve felaketten kurtarabileceğini bilmeden güncellenmektedir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.