Sanal Gerçeklikler Geleceği Nasıl Şekillendirecek?


Sanal gerçeklik, hepimiz merakla beklediğimiz teknolojidir. Oculus Rift, HTC Vive ve PlayStation VR gibi cihazlar ortaya çıktı bilehalka açık, hala emekleme döneminde oldukça fazlalar. 

Bu cihazlar ilk nesil VR arasındadır ve her ilk nesil cihazda olduğu gibi sınırlamalarını görebiliriz, ancak potansiyellerini de görebiliriz. Vive, Oculus ve PlayStation VR temel olarak oyun deneyimlerine odaklanıyor, ancak ana pazarına girmenin yolu bu. VR oyundan daha fazlası ve herkes bunu biliyor. 

Şu anda şirketler, VR cihazlarını kullanan kişilerle ve hatta tüketicilere ürün pazarlamak için yeni yollar kullanarak etkileşim kurmanın yeni yollarını deneyiyorlar. VR'yi sosyal medyada sohbet etmek veya etkinlik ve turlarla kurumsal bir kitle sunmak için zaten kullanabiliriz.

Ikea, etrafta dolaşmamıza ve sanal bir mutfakla etkileşim kurmamıza bile izin verebilir. VR'nin geleceği parlak görünüyor, ama hala gitmek için uzun bir yol var. Tabii ki, ümit vaat edenler, bunun bir bilgisayar ekranının ya da VR makinelerinin önünde evde kalabileceğimiz zamanın, şimdi sahip olduğumuzdan daha yerleşik yaşam tarzlarına nasıl yol açabileceğine işaret edebilir. 

Şaşırtıcı potansiyeline rağmen, Google camına yeterince itiraz edildi , etrafta dolaşan herkesin henüz bir VR dünyasına daldığını görmedim. Gelecek on yıl içinde televizyondan daha büyük olması beklenen teknolojiyle gerçek geleceğin nasıl görüneceğini öğrenin.
Blogger tarafından desteklenmektedir.