ZTE Geri Döndü

  • Amerika Birleşik Devletleri, Amerikan şirketleri ile çalışmak için ZTE yasağını resmen kaldırdı.
  • ZTE yasağı kaldırmak için 1 milyar dolar para cezası verdi.
  • Ticaret Departmanı bu ikinci şansı elde ettiği için ZTE'yi denetleyecektir.

ABD hükümeti, Çinli akıllı telefon üreticisi ile iş yapan Amerikan şirketlerine yasak getirmesiyle , son birkaç hafta içinde ZTE için bir kasırga yolculuğu oldu .
Ancak, bugün ( Reuters aracılığıyla ) Amerika Birleşik Devletleri bu yasağı resmen kaldırdı ve ZTE'nin Amerikan şirketlerine sahip olanlar da dahil olmak üzere iş uygulamalarına devam etmesini sağlayacaktı.
Ancak yasağın gitmesi, ZTE'nin tamamen açık olduğu anlamına gelmez. Ticaret Sekreteri Wilbur Ross yaptığı açıklamada, “ZTE'deki yasağı kaldırırken, Ticaret Bakanlığı, ZTE'nin tüm ABD yasa ve yönetmeliklerine uyumu sağlamak için yürüttüğü eylemleri yakından izlediğimizden emin olmaya devam edecektir.
Yasağın kaldırılması anlaşmasının bir parçası olarak ZTE, 1 milyar dolarlık bir ceza ödemek ve bir emanet hesabına 400 milyon dolarlık bir para yatırmak zorunda kaldı ve önceki kısıtlamalarla ilgili herhangi bir haksızlığa yakalanmışsa kaybedecek.

ZTE'nin sıkıntıları, çeşitli uluslararası ticaret yasalarına aykırı olarak ele geçirildiğinde yakalandı . Şirket daha sonra ihlallerini saklamaya çalışırken bulduğu daha da derin bir delik açmıştı.

Bu açık kanundışı faaliyete cevaben Ticaret Bakanlığı, bu tür ihlaller için önceden kararlaştırılan cezayı izledi: diğer yaptırımların yanı sıra herhangi bir Amerikan kuruluşuyla çalışma konusunda tam bir yasak.

ZTE, Birleşik Devletler'in asla böyle bir yasaklama yapamayacağını ya da sadece hızlı ve gevşek bir şekilde oynayıp oynamadığını düşünmezse, asla bilemeyiz. Ancak ZTE, endüstri uzmanlarının, ZTE'nin akıllı telefon yapma ve satma kabiliyetini büyük ölçüde tahrip ettikten sonra ZTE'nin kapılarını iyi bir şekilde kapatmasını ciddi bir şekilde tartışmaya başladığında, bu durumun ciddiyetini anladı .

Bir son dakika Hail Mary'de, Çin hükümeti , Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ı yasaklamak için yalvarıyordu ve binlerce Çinli işten oluşan zararı ZTE'nin katlanması gerekçesiyle yasakladı. Trump yasağı kaldırmaya karar verdi, ancak ABD Senatörleri Ticaret Bakanlığı'nın kararını korumak için savaştı .
Blogger tarafından desteklenmektedir.